Sojadine (INCI: Glycine Soja (Soybean) Oil, Glycine Soja (Soybean) Oil Unsaponifiables)

Składnik ten jest pozyskiwany z ziaren soi. Jego głównym składnikiem są fitosterole, które korzystnie działają na odbudowę tkanki łącznej. Pobudzają one fibroblasty do produkcji kolagenu widocznie redukując zmarszczki. Sterole ponadto odbudowują naturalny płaszcz lipidowy skóry zapewniając jej właściwe nawilżenie a także zabezpieczają ją przed szkodliwym wpływem środowiska. Sojadine stanowi naturalne źródło witaminy A i E, niezwykle cennych dla skóry dojrzałej. Składnik ten koi i łagodzi wszelkie stany zapalne skóry.

Print Friendly